Team

Het team van PRNL locatie Horst aan de Maas bestaat uit een revalidatiearts, fysiotherapeuten, een ergotherapeut, een maatschappelijk werker, een diëtiste en een psycholoog. Dit multidisciplinaire team heeft jarenlange ervaring en staat garant voor een optimale begeleiding van het revalidatietraject. Hieronder staan de verschillende disciplines uitgelegd.

Revalidatiearts

De revalidatiearts staat ‘aan het roer’ van uw revalidatietraject. Hij of zij heeft de medische supervisie en stelt op basis van de intake een plan op met bijbehorend behandelteam. Tussentijds ziet de revalidatiearts u nog enkele keren om te kijken of het plan goed verloopt of wellicht wat bijgestuurd moet worden. Samen met zijn team aan behandelaars heeft de arts geregeld overleg over uw behandelplan en de voortgang daarvan. De revalidatiearts zal het traject ook samen met u afsluiten in een outtake gesprek.

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in elk bewegend lichaamsdeel van de mens. Hij of zij kan helpen bij klachten naar aanleiding van een blessure, operatie of aangeboren aandoening. De fysiotherapeut stelt altijd een individueel behandelplan op om u door middel van fysiotherapie weer op de been te helpen. Een therapie kan bestaan uit oefeningen die u onder begeleiding van de fysiotherapeut uitvoert en oefeningen die u zelf doet. Ook kan er aanvullend met massages gewerkt worden.

Psycholoog

In het kader van uw revalidatietraject onderzoekt u samen met de psycholoog gedrag, gevoelens en gedachten die samenhangen met uw klachten. Vanuit een analyse van uw verleden, huidige toestand en problemen die daarbij een rol spelen, wordt gekeken naar mogelijkheden voor positieve veranderingen en op welke manieren u deze kunt realiseren. Daarbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met uw persoonlijke kwaliteiten en kernwaarden. Het streven is om te komen tot een kwalitatief optimaler en gelukkiger leven, waarin het creëren van voldoende veerkracht, perspectief en zelfsturing ten behoeve van uw verdere ontwikkeling in de toekomst, centraal staan.

Ergotherapeut

Als u in het dagelijks leven last heeft van bepaalde handelingen die u niet meer soepel kunt uitvoeren door lichamelijke klachten, dan kan een ergotherapeut helpen. Hij of zij stelt na een uitvoerige observatie en gesprek met u vast waar het pijnpunt ligt. Een behandelplan op maat met oefeningen en therapie kan u dan weer helpen om handelingen soepel uit te voeren of misschien met een aanpassing. Ergotherapie kan doeltreffend zijn bij problemen met dagelijkse zaken als eten en drinken en aankleden, maar ook bij herstel na een operatie of bij een ziekte als Parkinson.

Maatschappelijk werker

Als u door uw klachten problemen ervaart in relaties of bijvoorbeeld op uw werk, dan kan een maatschappelijk werker u helpen. Hij of zij kijkt waar het probleem precies ligt en gaat samen met u kijken hoe dit aangepakt kan worden. Ook het voorkomen van dit soort problemen wordt behandeld. De maatschappelijk werker kan bemiddelen tussen instanties waar u mee te maken heeft als gevolg van uw klachten. Bijvoorbeeld met een bedrijfsarts, uw werkgever, overheids- en zorginstanties.

Diëtiste

Een gezond eetpatroon is belangrijk. Wanneer u fit, energiek en op gezond gewicht bent heeft dat alleen maar voordelen in het dagelijks leven. Een voedingsdeskundige of diëtist kan u helpen om eens kritisch te kijken naar uw voedingspatroon. En ook te kijken of dit verband kan houden met uw klachten. Misschien stelt hij of zij een behandelplan op om af te vallen of juist om aan te komen. Of leert u welke voeding u voor uw gezondheid beter kunt vermijden en welke voedingstoffen u juist kunnen helpen.

Locatie

Ons centrum is gelegen in Grubbenvorst, een plaats gelegen in de gemeente Horst aan de Maas. Kijk hier voor een eerste impressie van ons behandelcentrum.