Vergoed uit de basisverzekering

De behandelingen van onze revalidatie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende ziektekostenverzekering is hiervoor niet noodzakelijk. Wel heeft u een verwijzing nodig.

Kosten en vergoedingen
Wij werken samen met PRNL. PRNL is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid voor de uitvoering van medisch specialistische revalidatiegeneeskundige behandelingen.

PRNL streeft ernaar met iedere zorgverzekeraar tot (prijs)afspraken te komen. Wanneer wij een afspraak met uw zorgverzekeraar hebben, worden de medische kosten direct bij hen in rekening gebracht. Van uw zorgverzekeraar krijgt u periodiek een afschrift van uw zorgconsumptie. Hierop staan onze kosten vermeld. Op dit afschrift staat ook het (wettelijk) eigen risico, als dat van toepassing is.

Ook als wij (nog) geen contract hebben met uw zorgverzekeraar kunt u bij ons geholpen worden. U hoeft de medische kosten dan niet zelf voor te schieten. Bij uw eerste gesprek tekent u een machtiging, een zogenaamde akte van cessie waarmee wij namens u de medische kosten bij uw zorgverzekeraar kunnen declareren. Uw zorgverzekeraar betaalt ons vervolgens uit.

Accepteert uw zorgverzekeraar geen akte van cessie? In dat geval wordt de nota naar u verstuurd welke u in kan dienen bij uw zorgverzekeraar.

Verplicht eigen risico
Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat u in 2017 de eerste € 385,- voor zorg uit het basispakket zelf betaalt, tenzij u voor een hoger eigen risico heeft gekozen bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen is een werkgever bereid een deel van deze kosten te vergoeden om uw revalidatie te bespoedigen.